Začetki zgodbe o Liliji segajo v leto 1991, ko sta Jožica in Jože Žabkar na trgu Leskovca pri Krškem, natančneje v Pfeiferjevi hiši, odprla svojo majhno cvetličarno. Hkrati sta pričela z izgradnjo stanovanjske hiše na Ulici 11. novembra 2, kamor sta v kletne prostore le par let kasneje preselila svoje podjetje. Začela sta praktično iz nič, a s pogumnimi koraki. Vodilo njune uspešne zgodbe so predanost delu, urejeni odnosi z zaposlenimi, trud za kakovostno ponudbo in spoštovanje panoge, s katero se ukvarjata.

Leta 1992 se je njuna poslovna pot začela prepletati tudi z družinsko, ob rojstvu prvorojenke Maruše, 3 leta kasneje pa še z rojstvom sina Žana. Danes sta oba otroka delovno aktivna v družinskem podjetju, leta 2009 pa se jim je pridružila še najmlajša med Žabkarjevimi otroci, Zala.

Leta 2000 sta v soseščini leskovškega pokopališča začela graditi vrtnarijo, kjer se ukvarjajo z vzgojo lastnih balkonskih, gredičnih in ostalih enoletnih sadik, ter nudijo svoj asortiman tako domačim kupcem, kot številnim podjetjem širom Slovenije. So eden vidnejših proizvajalcev, ki bogatijo slovenski vrtnarski krog.

Z leti je Lilija postala tako prepoznavna, da ob sebi ne potrebuje cvetličarne, vrtnarije ali kavarne, da bi nekomu povedali, kje ste oziroma kam se odpravljate. Lilija je zgodba o uspeho zaradi dveh izjemno vztrajnih, pogumnih in delovnih ljudi, ki pa se prav tako zavedata, da so zadovoljstvo zaposlenih in kupcev ter kakovost ponudbe bistvenega pomena za trajno rast.

V novembru 2015 pa je podjetje doživelo preporod, ko so prostore na stari lokaciji v centru Leskovca izpraznili in cvetličarno, v izrazito sodobni vizualni podobi in s svetlim razgledom v steklenjake, preselili k vrtnariji. Tam so po številnih letih prizadevanj in po mnogih naporih dosegli združitev vrtnarske, cvetličarske in aranžerske dejavnosti.

Novi, pregledno urejeni prodajni prostori se razprostirajo na 600 m2 površine, skupna površina pokritih prostorov Lilije pa danes znaša kar 6000 m2. V podjetju je 10 redno zaposlenih vrtnarjev in cvetličarjev, v obobjih povečanega obsega dela pa jim pomaga še nekaj študentov. V dolgi tradiciji, ki jo beleži podjetje, so zaposleni sokrajanom in ostalim kupcem s svojimi prisrčnimi osebnostmi in vedno prijazno izkušnjo zlezli pod kožo ter z njimi ustvarili pristen odnos, zaradi katerega se sleherni kupec znova in znova rad vrne v Lilijo.

Vrtnarija, ki predstavlja precejšen kos prihodkov celotnemu podjetju, je z leti postala tehnično vse naprednejša. Danes se lahko pohvalijo s sodobnim namakalno-zalivalnim sistemom, tehnološko dovršenim odpiranjem, zapiranjem in senčenjem rastlinjakov ter toplotnim sistemom, ki je speljan tik pod mizami in s tem sadikam omogoča najbolj optimalne pogoje.

V letu 2017 pa so pri Liliji poskrbeli še za eno novost, in sicer so v obstoječih prostorih odprli prisrčno kavarno, kjer so v ponudbi tudi izvrstne sladice. Kupci, ki so do zdaj v Lilijo pogosto prihajali, da so razveseljevali druge, imajo tu zdaj na voljo čudovit kotiček, kjer lahko v miru užijejo skodelico dobre kave, preberjeo dnevni časopis, si privoščijo kos torte ali pa pokramljajo s prijatelji in znanci, ki jih v tem, s cvetjem obdanim podjetjem, včasih naključno srečajo.

Z leti je Lilija postala tako prepoznavna, da ob sebi ne potrebuje cvetličarne, vrtnarije ali kavarne, da bi nekomu povedali, kje ste oziroma kam se odpravljate. Lilija je zgodba o uspeho zaradi dveh izjemno vztrajnih, pogumnih in delovnih ljudi, ki pa se prav tako zavedata, da so zadovoljstvo zaposlenih in kupcev ter kakovost ponudbe bistvenega pomena za trajno rast.

Kako do nas?

Nahajamo se v Leskovcu pri Krškem, le 5 minut vožnje od avtoceste, ki povezuje Ljubljano in Zagreb.

Našo cvetličarno in vrtnarijo najdete na Ulici 11. novembra, tik ob pokopališču v Leskovcu, oziroma nasproti gasilskega doma.

Na voljo so vam tudi številna parkirna mesta, kjer lahko začasa obiska omenjenega pokopališča pustite parkirano vaše vozilo.

Kontaktne informacije:

Cvetličarna Lilija, Jožica Žabkar s.p.
Ulica 11. novembra 2
8273 Leskovec pri Krškem

Kontakt:
E: info@lilija.si
Tel.: 07/49 01 590
Mob.: 051/643 653

ID za DDV: 87966611
Matična številka: 5263680000
Poslovni račun: SI56 0298 2005 0638 524

Delovni čas:
Ponedeljek – petek: 7-19
Sobota: 7-13
Nedelja in prazniki: zaprto